Sušene testenine z dodatkom buče.
Pri izdelavi smo uporabili klasično italijansko recepturo, kateri smo odvzeli jajca. Dodali smo svež gorenjski zrak in ljubezen do hrane.
Testenine so primerne za pripravo samostojnih jedi, prilog, solat ter sladic.
Sestavine: durum pšenični zdrob
bučna pogača
Čas priprave 9 min v slanem kropu.
Testenine z najljubšo zelenjavo ali z dimljeno slanino (panceto) Priprava 15/17 min
Za pripravo potrebujemo (4 osebe)
330g testenin MOJA PAŠTA (po vaši izbiri)
350g zelenjave narezane na trakce (lahko del zelenjave nadomestimo s slanino)
2,5dl paradižnikove kaše (pelati iz pločevinke)
1 večjo rdečo čebulo
1 strok svežega česna
1dl rdečega vina
80g sveže ribanega trdega sira (parmezan)
maščobo za praženje, sol, poper, sveži peteršilj ali svež koriander
Na maščobi zasteklimo drobno sesekljano čebulo, dodamo strt (fino narezan) česen. Dodamo na rezance narezano zelenjavo. Če kombiniramo s slanino, jo prepražimo pred zelenjavo. Ko vse skupaj na hitro prepražimo, dodamo paradižnikovo kašo (lahko pelate iz pločevinke), začinimo (sol, poper) po okusu. Prilijemo rdeče vino, da alkohol izpari. Med tem smo 9min kuhali testenine v slanem kropu . Vodo v kateri so se kuhale testenine ne zavržemo. Testenine primešamo že pripravljeni omaki in dodamo sveža zelišča (lahko tudi suha). Vse skupaj narahlo pomešamo, če se nam zdi presuho, dodamo malo vode, v kateri so se kuhale testenine. Posujemo s sveže naribanim trdim sirom in postrežemo.
Dober tek!