Sušene testenine z dodatkom oglja.
Pri izdelavi smo uporabili klasično italijansko recepturo, kateri smo odvzeli jajca. Dodali smo svež gorenjski zrak in ljubezen do hrane.
Testenine so primerne za pripravo samostojnih jedi, prilog, solat ter sladic.
Sestavine: durum pšenični zdrob
bio pirini zdrob
jedilno oglje
Čas priprave 9 min v slanem kropu.
Moja Pašta v pečici z brokolijem in špinačo (beljakovinsko kosilo) Čas priprave 45min
Potrebujemo 4 osebe:
330g Testenin “Moja Pašta” Proteini
300g mletega piščančjega mesa
200g brokolija (najboljši je svež)
200g pustega sira (mozarela)
150g sveže špinače (lahko zamrznene)
2 stroka česna
2dl tekočega beljaka
sol, poper in koriander (po želji)
Svež brokoli na hitro pokuhamo v slani vreli vodi(5 min). Testenine prav tako skuhamo v slani vodi (9 min) in jih odcedimo. Mleto meso prepražimo s sesekljanim česnom, solimo, popopramo in dodamo koriander. Ohlajen brokoli natrgamo na drobne cvetke. Vse sestavine združimo v večjo posodo, dodamo še očiščeno špinačo, sir in jajčni beljak. Zmes dobro premešamo in pretresemo v namaščen pekač. Pečemo 30 do 35 min na 160° C. Postrežemo lahko toplo ali hladno.
Dober tek!